a.s.r. Nederland is het duurzaamste aandeel van Nederland en België

Particuliere beleggers kunnen informatie over de duurzaamheid van aandelen maar moeilijk vinden. Terwijl uit onderzoek blijkt dat veel particuliere beleggers graag duurzamer willen beleggen. Om meer inzicht te geven in de duurzaamheid van Nederlandse en Belgische aandelen heeft Duurzaam Beleggen Academie een onderzoek uitgevoerd naar het meest duurzame aandeel van Nederland en België. In dat onderzoek is gekeken naar de milieu impact van de bedrijven, de verbetering die ze op het vlak van duurzaam ondernemen hebben doorgevoerd en externe ESG-scores.

Verzekeraar a.s.r. Nederland kwam als beste uit het onderzoek naar voren. a.s.r. heeft met haar bedrijfsvoering de minste impact op het milieu, is het meeste verbeterd in de laatste 5 jaar en heeft de beste ESG-score bij de rating agencies. Verzekeraar NN Group staat op de tweede plek gevolgd door RELX (voormalig Reed Elsevier). Randstad en ASML maken de top 5 compleet.

Het onderzoek is niet toevallig op duurzame dinsdag gepubliceerd. Op duurzame dinsdag worden duurzame plannen aan de regering gepresenteerd, vooruitlopend op Prinsjesdag. Wij vinden dat de regering wel wat hulp kan gebruiken bij het verduurzamen van onze samenleving. Beleggers kunnen behoorlijk impact maken door te investeren in aandelen van duurzame bedrijven.

We mochten het onderzoek bespreken op Radio 1. Luister hier naar het interview.

50%
Download gratis

Duurzaam beleggen is belangrijk. We hebben grote stappen te zetten om de opwarming van de aarde af te remmen. Alleen op die manier kunnen we de schade van klimaatverandering voor o.a. de bodemkwaliteit en de biodiversiteit beperken en terugdraaien. Naast de nu al zichtbare gevolgen van de negatieve impact van de mens op onze planeet liggen er nog meer grote uitdagingen op de loer. Zo nemen de risico’s van droogte en juist overstromingen toe met alle gevolgen van dien. We moeten snel handelen.  

Op Duurzame Dinsdag worden traditiegetrouw duurzame plannen aangeboden aan de regering. Dat moet zeker blijven gebeuren. Helaas is dat niet voldoende. Ondanks alle goede bedoelingen gaan de positieve veranderingen te langzaam. Het maken van plannen, het afstemmen en de implementatie is noodzakelijk, maar kost teveel tijd. Tijd die we niet hebben. Daarom moeten wij, de burgers, ondernemers en (particuliere) beleggers, ook zelf ook in actie komen. 


Met duurzame groet,

Loege Schilder

Loege Schilder

Meer weten over duurzaam beleggen?

Op zaterdag 24 september organiseren wij DBAC-live, met onder andere een uitgebreide toelichting op het onderzoek naar het duurzaamste bedrijf van Nederland & België. 

Als je meer uit je beleggingen wil halen, investeer dan een paar uurtjes en kom langs. Je krijgt tips voor extra financieel én duurzaam rendement, waardoor het de tijdsinvestering absoluut waard is.


Diverse experts op hun vakgebied vertellen over o.a.:

🔸actuele marktomstandigheden

🔸het belastingnieuws van Prinsjesdag

🔸duurzame beleggingstips.


Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Wat zeggen anderen over ons

over loege schilder duurzaam beleggen
Christine Chan
Loege is een van de meest toegewijde professionals die zonder aarzeling al zijn kennis deelt om zijn klanten te ondersteunen!
Niels Buijs
Niels Buijs
Zeer praktische cursus, goed inzicht geboden in de verschillende mogelijkheden en je kunt (verstandig) aan de slag met beleggen. Een aanrader.
Arnold Vrind
Loege Schilder is een vakbekwame belegger die graag zijn kennis deelt in heldere en overzichtelijke taal. De inzichten die worden gedeeld helpen je te denken en te beleggen als een professional!
Frank Schoute
Absoluut een aanrader als je meer wilt weten over duurzaam beleggen. Of je nu net begonnen bent met beleggen of de eerste stap nog niet hebt gezet, omdat je niet weet hoe of waarin te beleggen, dan helpt Loege en zijn team je hiermee.