Maak Black Friday duurzaam!
18 november 2021 
2 min. leestijd

Maak Black Friday duurzaam!

Het fenomeen Black Friday, overgewaaid uit de VS, wordt vaak gezien als de aftrap van het grote shopping-festijn voor de feestdagen. Goed voor de omzet – slecht nieuws voor onze leefomgeving.

Jaarlijks worden er miljarden euro’s uitgegeven op Black Friday. Veel winkels proberen consumenten met stunt-aanbiedingen te verleiden tot de aankoop van spullen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Goed voor de omzet van vooral grote winkelketens. De grote vraag is natuurlijk: is dit wel duurzaam?

Deze producten worden vaak op vervuilende wijze geproduceerd in verre landen en hebben een halve wereldreis achter de rug voordat ze in de lokale grabbelton belanden. Los van de schade door uitputting van grondstoffen en CO2-uitstoot veroorzaakt door het lange transport, is het ook een nekslag voor kleine winkeliers. Ze kunnen nauwelijks concurreren met de spotgoedkope aanbiedingen van grote ketens.

Een groeiend aantal bedrijven en merken werkt aan meer bewustzijn over de negatieve invloed van mateloze consumptie op onze planeet. Niet om mensen met schuldgevoel achter te laten, maar om ze te attenderen op verantwoorde alternatieven die bijdragen aan een betere wereld.

Wat doet DuuzaamBeleggenAcademie zelf?

Bij DuurzaamBeleggenAcademie zijn we ervan overtuigd van win-win-situaties. Zo laten we onze leden zien hoe ze op verantwoorde wijze kunnen zorgen voor hun financiële toekomst en tegelijk bij kunnen dragen aan een mooiere wereld.

Dit credo willen we natuurlijk ook rondom Black Friday trouw blijven. Daarom bij ons geen stunt-kortingen en cyber-deals maar een directe bijdrage aan natuurbescherming. Van alle aankopen gedaan tussen 18 en 29 november 2021 doneren wij 20% aan EarthToday.

Wat is EarthToday?

EarthToday is een wereldwijd initiatief dat de natuurgebieden op de aarde meter voor meter wil beschermen. Het doel is om natuurbescherming hiermee te versnellen. Voor elke €1,20 wordt 1m2 natuur beschermd en een nieuwe m2 in bescherming genomen. Iedereen die een mnatuur beschermt, ontvangt een aandeelhouderscertificaat van EarthToday.

De vierkante meters worden beschermd door de Union of Nature Foundation, een internationaal samenwerkingsverband van verschillende natuurbeschermingsorganisaties.

Meer informatie over EarthToday vind je hier: www.earthtoday.com

Welke diensten biedt DuurzaamBeleggenAcademie aan?

  1. Cursus Duurzaam Beleggen Stappenplan
    In deze online cursus leren we particuliere beleggers hoe ze een duurzaam en verantwoord beleggingsportefeuille op kunnen bouwen. Met oog voor impact op de leefomgeving, lagere risico’s en meer rendement. Nu met extra persoonlijke begeleiding!
    Klik hier voor meer informatie!

  2. DBAandelenClub
    Onze clubleden hebben onbeperkt toegang tot ons duurzame aandelen-dashboard. Met analyses van meer dan 3.500 bedrijven, onze duurzame Topselectie, marktupdates en live Q&A sessies maken wij het mogelijk om in maximaal 1 uur per maand een verantwoord portefeuille op te bouwen, dat aansluit aan de persoonlijke normen en waarden.
    Klik hier voor meer informatie!
Over de schrijver
De rode draad in mijn professionele werkzaamheden is verantwoord ondernemerschap. Als trainer, mediator en organisatiedeskundige was en is mijn inzet het vinden van duurzame oplossingen. Bij DuurzaamBeleggenAcademie komt mijn passie voor kennisoverdracht en duurzaamheid bij elkaar. In mijn blogs schrijf ik vooral over actualiteiten op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur.
Reactie plaatsen