DBAC in actie voor Oekraïne
06 maart 2022 
2 min. leestijd

DBAC in actie voor Oekraïne

“Life is what happens when you’re busy making other plans.” - John Lennon

Het is oorlog. Niet aan de andere kant van de wereld, maar in Europa. Vol ongeloof kijken we allemaal naar de kaart van Europa en stellen vast dat de grens tussen Polen en Oekraïne dichterbij is dan de grens met Spanje. 

Zelf had ik het geluk om een tijdlang voor en met de Oost-Europa regio te werken. Een grote hoeveelheid van de landen, die we nu op het Journaal langs zien komen mocht ik bezoeken. De schoonheid van het landschap, de pracht van de grote steden maar vooral de vriendelijkheid en gastvrijheid van de mensen zijn me altijd bijgebleven. 

Deze mensen vinden zich nu opeens aan verschillende kanten van een verschrikkelijke, alles verwoestende oorlog. Een oorlog waar niemand om gevraagd heeft. En die uiteindelijk alleen maar verliezers zal kennen. 

Ook denk ik aan al die prachtige vrouwen die ik heb mogen leren kennen. Op mijn LinkedIn timeline zie ik berichten langskomen van vrouwen die twee weken geleden nog vol levenslust en ambitie berichtten over de mooie projecten en uitdagingen waar ze mee bezig waren. Nu is hun enige ambitie overleven en hun gezin veilig houden. Ik zie onschuldige meisjes met kogelvrije vesten, tot aan hun tanden bewapend en bereid om te vechten voor hun land en hun vrijheid.

Eén ding hebben al deze vrouwen allemaal gemeen: vastberadenheid en strijdbaarheid.

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het weer Internationale Vrouwendag. Deze dag staat elk jaar in het teken van de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Deze dag is anno 2022 toepasselijker dan ooit. 

Wie ons bij DBAC al een beetje heeft leren kennen weet wat ons pleidooi is: ieder steentje, al is het nog zo klein, draagt bij aan een betere wereld. Daarom willen we ook nu – juist nu – ons eigen steentje bijdragen.

Daarom doneren we 25% van onze omzet in de week van 7 t/m 13 maart voor hulpgoederen aan Oekraïne.

Hoe werkt het?

Onze contactpersoon werkt samen met Stichting Caritas Oekraïne-Holland om medische materialen naar Oekraïne te sturen. Het gaat om o.a. ziekenhuisbedden, infuus-standaards, infuuszaken, naalden, verbandmiddelen, rolstoelen, krukken, etc. Het transport van deze hulpmiddelen zal voorrang krijgen bij de grens. De hiervoor transportkosten zijn hoog. Onze donatie is een bijdrage aan deze kosten.

Alvast hartelijk dank namens het hulpteam!

Hoe kun je mee doen?

Schrijf je in voor een van onze cursussen, koop het trainingshandboek, word lid van de DBAandelenClub of maak gebruik van een van onze andere betaalde diensten en we doneren 25% van jouw aankoopwaarde.

Kijk hier voor een overzicht van al onze producten en diensten:

 

 

Over de schrijver
De rode draad in mijn professionele werkzaamheden is verantwoord ondernemerschap. Als trainer, mediator en organisatiedeskundige was en is mijn inzet het vinden van duurzame oplossingen. Bij DuurzaamBeleggenAcademie komt mijn passie voor kennisoverdracht en duurzaamheid bij elkaar. In mijn blogs schrijf ik vooral over actualiteiten op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur.
Reactie plaatsen